Moka kávovar, Objem 200 ml - na 4 šálky kávy, Nerezová oceľ 18/10
MOKA KÁVOVAR
Vďaka ideálnemu materiálu - leštený nerez si už po niekoľkých šálkach budete môcť vychutnať tú najlepšiu chuť Vašej kávy. Kávovar je chodný pre všetky typy platničiek.
VLASTNOSTI:
- Objem 200 ml - na 4 šálky kávy.
- Nový model
- Nerezová oceľ 18/10
- Nový dizajn - v hornej časti Moka Expressu
- Nová rukoväť - ergonomická a protišmyková úprava
- Väčšia hrúbka plášťa - Dolné nádoba Moka Expressu bola zosilnená o celých 20%
- Konštantné tlak v dolnej časti ohrievača
- Perfektná tesnosť medzi telesami
- Umývačka - ÁNO
- Plyn - ÁNO
- Elektrická platnička - ÁNO
- Sklokeramická platnička - ÁNO
- Indukcia - ÁNO
Farebné ošetrenie povrchovou úpravou PVD: Physical Vapour Deposition
Bežne používaná metóda na farbenie kovových predmetov. Hypoalergénne povrch využívaný pre lekárske nástroje. V žiadnej fáze farebné úpravy nedochádza k vylučovaniu toxických odpadov alebo iných znečisťujúcich látok.
Prvé použitie:
Pred prvým použitím kávovar rozskrutkujte a vypláchnite všetky diely teplou vodou.
Pri prvom varení odporúčame použiť menej kávy a túto várku vyliať. Až pri druhom a ďalšom varení začne mať káva tú
správnu chuť.
Káva:
Odporúčame používať taliansku kávu na espreso. Je viac pražená a hrubo mletá. V žiadnom prípade neodporúčame kávové
výťažky, rozpustnú kávu a nemeckej zmesi. Pre espreso sú príliš kyslasté a jemné a môžu upchať filtre a poškodiť kávovar.
Údržba kávovaru:
Pri čistení nepoužívajte hrubé prostriedky, aby ste nepoškodili povrch kávovaru.
Upozornenie:
Pred každým varením sa uistite, že nechýba žiadna časť kávovaru a že ste kávovar naplnili vodou i kávou. pripálenia kávovaru
vzniknuté zahrievaním nádoby bez vody nie je dôvodom na reklamáciu. Tieto prepálené škvrny sa nedajú odstrániť. Ide o estetické
poškodenie, ktoré nezhoršuje funkčnosť výrobku.
Z vody sa môžu na stenách a dne vytvoriť škvrny. Nie sú na závadu a nie je to chyba výrobku ani materiálu.
Kávovar nenechávajte vo vlhkom prostredí. V prípade, že ho dlhšie nebudete používať, dbajte na to, aby ste uschovali kávovar
umytý, vysušený a na vzdušné miesto. V opačnom prípade sa v ňom môže vytvoriť pleseň.
Ak varíte na širokej platni alebo veľkom plameni, môže dôjsť k pripáleniu vonkajších stien kávovaru.
Návod na prípravu:
1. Naplňte spodnú nádobu (1) po značku v nádobe. hladina nesmie
byť vyššie než je bezpečnostný ventil (5).
2. Do lievika (2) dajte kávu. Kávu nestláčajte silou! A vložte
lievik (2) do spodnej nádoby (1).
3. Do vrchnej nádoby (6) nasaďte filtrovacie viečko a gumičku (3).
4. Horná aj spodná časť kávovaru pevne k sebe priskrutkujte.
5. Kávovar položte na platničku zodpovedajúcej veľkosti kávovaru.
Na plynovom sporáku nesmie plamene presahovať dno
kávovaru.
6. Po pár minútach začne z trubičky (4) do hornej nádoby (6)
prebublávať káva.
7. Káva je hotová vo chvíli, keď je horná nádoba naplnená a
kávovar prestane vydávať bublavý zvuk.
8. Kávovar zložte s platničky.
9. Káva je pripravená na servírovanie.