Zapekacie panvice, známe aj pod tradičným názvom remosky, predstavujú nenahraditeľného pomocníka v kuchyni každého, kto má rád jednoduchú, zdravú a chutnú prípravu jedál. Remosky sú multifunkčné elektrické panvice, ktoré vďaka svojej unikátnej konštrukcii umožňujú pripravovať široké spektrum pokrmov - od tradičného pečeného mäsa až po dezerty.
Pokračovať
Ako teda vybrať tú správnu remosku a čo všetko by ste o nich mali vedieť?
Remosky sú ideálne pre pečenie, dusenie, varenie či grilovanie bez nutnosti použitia veľkého množstva tuku. Vďaka svojej efektivite a jednoduchosti použitia sú vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce pripravovať zdravé a chutné pokrmy bez zbytočného stresu a námahy.
Podľa akých parametrov vyberať
Pri výbere remosky je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových parametrov. Kapacita panvice je prvoradá, pretože by mala zodpovedať počtu osôb, pre ktoré pravidelne varíte. Materiál, z ktorého je remoska vyrobená, ovplyvňuje jej trvanlivosť a tiež spôsob, akým rozvádza teplo. Dôležitým faktorom je aj prítomnosť nastaviteľného termostatu, ktorý umožňuje presné ovládanie teploty, a tiež ľahká manipulácia a údržba.
Čo všetko sa dá v nich pripraviť v zapekacej panvici
V remoske môžete pripraviť prakticky čokoľvek - od chrumkavých pečených zemiakov, cez šťavnaté pečené mäso, až po lahodné koláče a buchty. Je ideálna na prípravu jednoduchých jedál, ako sú zapiekanky, alebo na pomalé dusenie gulášov a omáčok, ktoré si vyžadujú dlhšiu dobu varenia pri nízkej teplote.
Aké druhy remosiek poznáme
Na trhu existujú rôzne druhy remosiek, od klasických modelov s jednoduchým ovládaním až po moderné verzie s digitálnymi displejmi a programovateľnými funkciami. Niektoré remosky sú vybavené aj viacerými vymeniteľnými vložkami, čo umožňuje ich využitie aj ako ryžovar či parný hrniec.
Udržba a čistenie
Čistenie a udržba remosky je zvyčajne veľmi jednoduchá. Väčšina modelov má odnímateľné časti, ktoré je možné umývať v umývačke riadu alebo ručne v teplej mydlovej vode. Dôležité je dbať na to, aby sa neponičil tepelný element a aby bola remoska pred ďalším použitím vždy dôkladne vysušená.
Výhody remosky
Remosky ponúkajú rad výhod - sú energeticky úsporné, nevyžadujú použitie veľkého množstva tuku a umožňujú pripravovať jedlá v jednom hrnci, čo šetrí čas aj námahu pri umývaní riadu. Ich univerzálnosť a jednoduchosť použitia robia z remosky neoceniteľného pomocníka v každej kuchyni.
Výberom správnej remosky a využitím jej plného potenciálu tak môžete obohatiť svoje kulinárske umenie a každodenné stravovanie o zdravé, chutné a pestré jedlá, ktoré potešia každého člena rodiny.