GUZZANTI GZ 030

Nízkootáčkový odšťavovač Guzzanti GZ 030 je založený na technológii závitovkového lisu, ktorý spracuje okrem ovocia a zeleniny aj orechy a bylinky. Pomalé odšťavovanie umožňuje získať v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50% viac šťavy, a to pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu.

Produkt je momentálne nedostupný

ODŠŤAVOVAČ

GUZZANTI GZ 030

VLASTNOSTI

  • Najnovšia generácia závitového odšťavovača je založená na revolučnej technológii závitovkového lisu na ovocie a zeleninu
  • Na rozdiel od bežných odšťavovačov ovocie a zeleninu neodstreďuje, ale pomaly lisuje
  • Spracuje tak nielen všetky druhy ovocia a zeleniny, ale napr. aj orechy a bylinky
  • Tento jedinečný spôsob spracovania, vysoko účinný a súčasne aj maximálne šetrný k ovociu a zelenine umožňuje získať maximum vitamínov, antioxidantov a živín aj prirodzené chute čerstvého ovocia a zeleniny
  • Prístroj používa vertikálny šnekový systém pre ľahšie plnenie aj čistenie
  • Pomalé odšťavovanie umožňuje získať, v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50% viac šťavy, pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu
  • Nový spôsob tak nielen oveľa dokonalejšie využíva cennú čerstvú zeleninu a ovocie, ale taktiež významným spôsobom šetrí energiu potrebnú na ich spracovanie
  • Pomalé lisovanie prebieha pri veľmi nízkej úrovni hluku, ktorá nepresahuje 60 dB
  • Všetky šupky, jadierka a drvina sú priebežne separované do oddelenej nádoby a prístroj tak umožňuje nepretržitú prevádzku, bez nutnosti priebežného čistenia
  • Veľmi jednoduchá obsluha
  • Spätný chod pre ľahké čistenie
  • Moderný dizajn
  • Ergonomické, tiché, ale súčasne kompaktné prevedenie

ODŠŤAVOVANIE POD TLAKOM

  • Závitový odšťavovač sa vyznačuje odlišným spôsobom získavania šťavy
  • Miesto štardantného spôsobu, založeného na odstredivej sile, využíva odšťavovač k získaniu šťavy lisovania
  • Pri pomalom zvyšovaní tlaku nedochádza k zvýšeniu teploty, preto vitamíny a minerály zostanú v získanej šťave
  • Pri tomto postupe nedochádza k miešaniu so vzduchom a procesu oxidácie, preto je výsledná chuť a farba výrazne lepšia ako pri bežnom (odstredivom) procesu

ODŠŤAVOVANIA PREBIEHA V DVOCH FÁZACH

  • V prvej sa šťava získava pomocou drvenia
  • A následne sa potom drvina stláča, čím sa docieli veľmi vysokého výnosu

TECHNICKÉ PARAMETRE

  • Nádoba na šťavu 1 l
  • Nádoba na odpad 1 l
  • Veľkosť plniaceho otvoru: 6,6×3,6 cm
  • Hlučnosť: max. 60 dB
  • Výkonný motor: 250 W
  • Hmotnosť: 4,8 kg