Nízkootáčkový odšťavovač Guzzanti GZ 020 je založený na technológii závitového lisu, ktorý spracuje okrem ovocia a zeleniny aj orechy a bylinky. Pomalé odšťavovanie umožňuje získať v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50% viac šťavy, a to pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu.
GUZZANTI GZ 020
ODŠŤAVOVAČ
GUZZANTI GZ 020
- najnovšia generácia závitového odšťavovača je založená na revolučnej technológii závitovkového lisu na ovocie a zeleninu
- na rozdiel od bežných odšťavovačov ovocie a zeleninu neodstreďuje, ale pomaly lisuje
- spracuje tak nielen všetky druhy ovocia a zeleniny, ale napr. aj orechy a bylinky
- tento jedinečný spôsob spracovania, vysoko účinný a súčasne aj maximálne šetrný ku spracúvanému ovociu a zelenine umožňuje získať maximum vitamínov, antioxidantov a živín aj prirodzené chute čerstvého ovocia a zeleniny
- prístroj používa vertikálny šnekový systém pre ľahšie plnenie aj čistenie
- pomalé odšťavovanie umožňuje získať, v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50 % viac šťavy, pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu
- nový spôsob tak nielen oveľa dokonalejšie využíva cennú čerstvú zeleninu a ovocie, ale aj významným spôsobom šetrí energiu potrebnú na ich spracovanie
- pomalé lisovanie prebieha pri veľmi nízkej úrovni hluku, ktorá neprevyšuje 60 dB
- všetky šupky, jadierka a drvina sú priebežne separované do oddelenej nádoby a prístroj tak umožňuje nepretržitú prevádzku, bez nutnosti priebežného čistenia
- veľmi jednoduchá obsluha
- spätný chod pre ľahké čistenie
- moderný dizajn
- ergonomické, tiché, ale súčasne kompaktné prevedenie
Odšťavovania pod tlakom :
- závitový odšťavovač sa vyznačuje odlišným spôsobom získavania šťavy
- miesto štadardného spôsobu, založeného na odstredivej sile, využíva odšťavovač k získaniu šťavy lisovanie
- pri pomalom zvyšovaní tlaku nedochádza k zvýšeniu teploty, preto vitamíny a minerály zostanú v získanej šťave
- pri tomto postupe nedochádza k miešaniu so vzduchom a procesu oxidácie, preto sú výsledná chuť a farba výrazne lepšia ako pri bežnom (odstredivom) procese
Odšťavovanie prebieha v dvoch fázach :
- v prvej sa šťava získava pomocou drvenia
- a následne sa potom drť stláča, čím sa docieli veľmi vysokého výnosu
Obsah balenia :
- 2 nádoby
- 2 dvojfázové lisovacie sitá s rozdielnou veľkosťou otvorov pre tvrdé a mäkké ovocie
Technické parametre :
- nádoba na šťavu 1 l
- nádoba na odpad 1 l
- veľkosť plniaceho otvoru : 6,6×3,6 cm
- hlučnosť : max 60 dB
- výkonný motor : 150 W
- hmotnosť : 4,8 kg