GUZZANTI GZ 020

Nízkootáčkový odšťavovač Guzzanti GZ 020 je založený na technológii závitového lisu, ktorý spracuje okrem ovocia a zeleniny aj orechy a bylinky. Pomalé odšťavovanie umožňuje získať v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50% viac šťavy, a to pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu.

Produkt je momentálne nedostupný

ODŠŤAVOVAČ

GUZZANTI GZ 020

  • najnovšia generácia závitového odšťavovača je založená na revolučnej technológii závitovkového lisu na ovocie a zeleninu
  • na rozdiel od bežných odšťavovačov ovocie a zeleninu neodstreďuje, ale pomaly lisuje
  • spracuje tak nielen všetky druhy ovocia a zeleniny, ale napr. aj orechy a bylinky
  • tento jedinečný spôsob spracovania, vysoko účinný a súčasne aj maximálne šetrný ku spracúvanému ovociu a zelenine umožňuje získať maximum vitamínov, antioxidantov a živín aj prirodzené chute čerstvého ovocia a zeleniny
  • prístroj používa vertikálny šnekový systém pre ľahšie plnenie aj čistenie
  • pomalé odšťavovanie umožňuje získať, v porovnaní s bežným, odstredivým, až o 50 % viac šťavy, pri polovičnom čase a pri minimálnom množstve odpadu
  • nový spôsob tak nielen oveľa dokonalejšie využíva cennú čerstvú zeleninu a ovocie, ale aj významným spôsobom šetrí energiu potrebnú na ich spracovanie
  • pomalé lisovanie prebieha pri veľmi nízkej úrovni hluku, ktorá neprevyšuje 60 dB
  • všetky šupky, jadierka a drvina sú priebežne separované do oddelenej nádoby a prístroj tak umožňuje nepretržitú prevádzku, bez nutnosti priebežného čistenia
  • veľmi jednoduchá obsluha
  • spätný chod pre ľahké čistenie
  • moderný dizajn
  • ergonomické, tiché, ale súčasne kompaktné prevedenie

Odšťavovania pod tlakom :

  • závitový odšťavovač sa vyznačuje odlišným spôsobom získavania šťavy
  • miesto štadardného spôsobu, založeného na odstredivej sile, využíva odšťavovač k získaniu šťavy lisovanie
  • pri pomalom zvyšovaní tlaku nedochádza k zvýšeniu teploty, preto vitamíny a minerály zostanú v získanej šťave
  • pri tomto postupe nedochádza k miešaniu so vzduchom a procesu oxidácie, preto sú výsledná chuť a farba výrazne lepšia ako pri bežnom (odstredivom) procese

Odšťavovanie prebieha v dvoch fázach :

  • v prvej sa šťava získava pomocou drvenia
  • a následne sa potom drť stláča, čím sa docieli veľmi vysokého výnosu

Obsah balenia :

  • 2 nádoby
  • 2 dvojfázové lisovacie sitá s rozdielnou veľkosťou otvorov pre tvrdé a mäkké ovocie

Technické parametre :

  • nádoba na šťavu 1 l
  • nádoba na odpad 1 l
  • veľkosť plniaceho otvoru : 6,6×3,6 cm
  • hlučnosť : max 60 dB
  • výkonný motor : 150 W
  • hmotnosť : 4,8 kg